Hotel Yasmin

City Hotel, Dominikánske námestie, Hilton ...

Re: Hotel Yasmin

Poslaťod Fragile v Štv Apr 17, 2008 8:27 pm

ale vsimate jak secko sledujeme? :D kazdu malinku zmenu, tak si hovorim ze s vystavbou to bude vtedy dobre, vtedy bude ten boom na vrchole ked si nestihneme vsimat vsetky zmeny na kazdej stavbe
Fragile

Poslaťod delorme v Štv Apr 17, 2008 8:34 pm

no to mas pravdu :D inak bola by to dobra myslienka urobit to takto:) Na zaciatok by stacilo prekryt aj to co je teraz pod urovnou, bol by to dobry projekt si myslim.
delorme

Poslaťod astley v Štv Apr 17, 2008 8:42 pm

Mna hlavne zaujima co sa zmeni na dopravnej dostupnosti ;)
Obrázok užívateľa
astley

Poslaťod Fragile v Pia Apr 18, 2008 5:45 pm

nerozumiem, v akom zmysle?
Fragile

Poslaťod astley v Pia Apr 18, 2008 6:21 pm

Fragile Napísal:nerozumiem, v akom zmysle?
No ci sa tam bude vchadzat tak oko doteraz "krizom,krazom" alebo sa to tam premosti cez nahon rovno na hlavnu?
Obrázok užívateľa
astley

Poslaťod Fragile v Pia Apr 18, 2008 7:19 pm

no urovnove cesty by samozrejme ostali, ale napojenie na ten podzemny tah by bolo z urovne zastavby pod uroven, inac sa to zrejme vyriesit neda, ale tak to uz je taka hypotetika, dost uletena :D
Fragile

Poslaťod Steri v Sob Apr 19, 2008 1:20 pm

astley Napísal:
Fragile Napísal:nerozumiem, v akom zmysle?
No ci sa tam bude vchadzat tak oko doteraz "krizom,krazom" alebo sa to tam premosti cez nahon rovno na hlavnu?

silne pochybujem ze by to premostili az na gorkeho (tu ´hlavnu´ si mal na mysli ne?). skor by mohli urobit prepojenie od hotela smerom na rokoko a tam by sa napojili na gorkeho, alebo by sa napojili pri predajni hilti na parkovisko ktore potom vyustuje na ul slov jednoty. to by cele bolo len taka mala cesta cisto urcena pre ten hotel.. ale to zase len bluznim trosku hehe asi to ostane len tak ako to je. do sirsich a komplexnejsich zmien uzemia sa zatial v kosiciach nechce ziadnemu investorovi..
Steri

Poslaťod astley v Sob Apr 19, 2008 9:37 pm

^^^Hej gorkeho.Ale aspon pre chodcov to mohli premostit :D
Obrázok užívateľa
astley

Poslaťod Steri v Ned Apr 20, 2008 5:59 pm

astley Napísal:^^^Hej gorkeho.Ale aspon pre chodcov to mohli premostit :D

ta tak ano, to by mohli, ale myslis ten mlynsky nahon premostit, nie? len ze kde by to vyustovalo potom, to by musel investor sa dohodnut s mestom a by sa postavil chodnik spajajuci zastavku pri jumbe a rokoko..
Steri

Poslaťod cudzinec v Uto Apr 22, 2008 2:01 pm

Osobne si myslím, že by sa nový investor hotela Jasmín mal spoločne s mestom podielať na oprave mlynského náhona. Aspoň tej časti pred hotelom a Jumbo centrom až k Národnej. Myslím, že nebude ani pre hotel vizitkou to, ak budú ich hostia pozerať či už z okien alebo priamo pred budovou na tie betónove ostatky...

Chápem, že mesto jednoducho financie nemá, práve preto by malo aspoň čiastočne využiť kapitálu Investorov. Samozrejme - nesmie to byť vydieranie. Taktiež by sa mali zastupitelia snažiť maximálne využíť európske fondy. V tomto smere si myslím že nielen mesto Košice /ale aj celá SR/ ďaleko zaostáva za Maďarskom a Českom.

Úplne najtragickejšie ale podľa mňa je, ak sá horko ťažko postaví nová stavba /napr. po viac ako 5 rokov od začiatku výstavby/, ktorá vyzerá nakoniec katastrofálne a už dnes nie je dostačujuca. Mám teraz na mysli nový terminál košického letiska. Vůbec sa mi te realizácia nepáči a už vůbec nechápem, za čo a podľa čoho bol pán architekt odmenený. Budova je malá, šesť odbavovacich pultov je v lete zcela nedostačujúcich, výstupy /gates/ k lietadlám sa nedajú modernizovať, nedostatočný priestor na vykládanie batožín, nedostatočné priestory pre personál...atď. Naviac ak sa na budovu pozriete z letiskovej plochy t.j. lietadlových stanovísk, tak je vďaka oválnému rezu táto budova ošuntelá, zaprášená a celkovo vyzará veľmi zastaralo a nevábne.Cudzí návštevník ktorý priletí do Košíc si musí pomyslieť "pre boha, kam som to priletel" - a už mi to nejeden hosť skutočne naznačil. Jednoducho tejto stavbe by som dal cenu za najtragickejšiu realizáciu modernej stavby. Pán architekt by sa mal za takéto niečo hambiť.

A zcela odmietam, že bol finančne limitovaný...to je dnes viac ako 90% architektov. Bolo by snáď lepšie, keby tam postavil sklenenú kocku raz tak veľkých rozmerov aby ta stavba plnila svojú funkciu aspoň 15 rokov a mohla byť do budúcnosti rozšírená...čo súčasná budova pri súčasnej expanzii leteckej prepravy na letisku v Košiciach asi nebude.

PS: ospravedlňujem sa zároveň, že som tému letiska nakúsol v obsahu fóra hotela Jasmín...
cudzinec

Predchádzajúci

Späť na Hotely

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia