od cudzinec v Uto Apr 22, 2008 2:01 pm
Osobne si myslím, že by sa nový investor hotela Jasmín mal spoločne s mestom podielať na oprave mlynského náhona. Aspoň tej časti pred hotelom a Jumbo centrom až k Národnej. Myslím, že nebude ani pre hotel vizitkou to, ak budú ich hostia pozerať či už z okien alebo priamo pred budovou na tie betónove ostatky...
Chápem, že mesto jednoducho financie nemá, práve preto by malo aspoň čiastočne využiť kapitálu Investorov. Samozrejme - nesmie to byť vydieranie. Taktiež by sa mali zastupitelia snažiť maximálne využíť európske fondy. V tomto smere si myslím že nielen mesto Košice /ale aj celá SR/ ďaleko zaostáva za Maďarskom a Českom.
Úplne najtragickejšie ale podľa mňa je, ak sá horko ťažko postaví nová stavba /napr. po viac ako 5 rokov od začiatku výstavby/, ktorá vyzerá nakoniec katastrofálne a už dnes nie je dostačujuca. Mám teraz na mysli nový terminál košického letiska. Vůbec sa mi te realizácia nepáči a už vůbec nechápem, za čo a podľa čoho bol pán architekt odmenený. Budova je malá, šesť odbavovacich pultov je v lete zcela nedostačujúcich, výstupy /gates/ k lietadlám sa nedajú modernizovať, nedostatočný priestor na vykládanie batožín, nedostatočné priestory pre personál...atď. Naviac ak sa na budovu pozriete z letiskovej plochy t.j. lietadlových stanovísk, tak je vďaka oválnému rezu táto budova ošuntelá, zaprášená a celkovo vyzará veľmi zastaralo a nevábne.Cudzí návštevník ktorý priletí do Košíc si musí pomyslieť "pre boha, kam som to priletel" - a už mi to nejeden hosť skutočne naznačil. Jednoducho tejto stavbe by som dal cenu za najtragickejšiu realizáciu modernej stavby. Pán architekt by sa mal za takéto niečo hambiť.
A zcela odmietam, že bol finančne limitovaný...to je dnes viac ako 90% architektov. Bolo by snáď lepšie, keby tam postavil sklenenú kocku raz tak veľkých rozmerov aby ta stavba plnila svojú funkciu aspoň 15 rokov a mohla byť do budúcnosti rozšírená...čo súčasná budova pri súčasnej expanzii leteckej prepravy na letisku v Košiciach asi nebude.
PS: ospravedlňujem sa zároveň, že som tému letiska nakúsol v obsahu fóra hotela Jasmín...