...co sa tyka tohoto projektu, tak mam k nemu dost blizko, nakolko som ucastnikom konania ako vlastnik bytu na priamo susediacej parcele. Na jednej strane som pozitivne nakloneny, ze konecne sa uvedene priestranstvo zveladi a lepsie vyuziju mrtve / a tmave plochy / za obchodmi. Na druhej strane som sokovany z megalomanstva investora + projekcie, kde je tendencia vytrieskat za kazdeho mozneho metra co najviac. Samozrejme na ukor okolitych uz existujucich stavieb. Obrovske vyhrady su voci planovanej vystavbe 8 poschodovej obytnej veze, ktora totalne zahusti sucasnu vyskovu okolitu vystavbu. Podla projektanta vraj "doladi" , ale bude to tu vyzerat ako "small New York"

kedy stratia sukromie a pocit vzdusnosti terajsi vlastnici okolitych bytov ako aj novopristahovalci. Ceresnicka na torte je "super" umiestnenie vjazdu a vyjazdu do podzemnych garazi a to na tom najuzsiom moznom mieste ake vobec najdete v okoli stavby. Samozrejme vizualizaciu juznej casti uvedeneho projektu nikde nanajdete, ved naco ukazovat "riť" ked staci len peknu tvar.

V podstate aj vypracovane vizualizacie su totalne nepresne a skreslene okolia buducej stavby. Na ustnom pojednavani som bol soknuty

ked zastupkyna SPRAVY CIEST KOSICE, povedala k prijazdovemu rieseniu do a z podzemnych garazi a parkoviska, ze je to totalne OK. Mal som pocit a aj mam, ze ta pani ani nevedela o com hovorila a ani nikdy nebola na tvari miesta. Je predsa nelogicke vtesnat prijazd do garazi do uzkeho priestoru medzi Juznou triedou 13 a Juzna tr.11 /Mest.Lesy/ a vyjazd na Vojvodsku ktora uz teraz trpi neprejazdnostou v "prime time" dna. Je to totalne chore

Nerozumiem preco sa nemoze zachovat sucasny vjazd z Fejovej, co je aj ekonomickejsie riesenie pre investora a zaroven sa neohrozi statika okolitych budov. Uz teraz sa "tesím" na 2 roky staveniska pod oknom. Ale to by sa dalo prezit a akceptovat. Horsie je to s ludskou aroganciou.... Som strasne zvedavy ci budu respektovane pripomienky vznesene na ustnom pojednavani na Stavebnom Urade.