Park nad sladovňou

Knižnica Technickej univerzity v Košiciach, pohotovosť ...

Park nad sladovňou

Poslaťod astley v Ned Apr 13, 2008 12:39 pm

Obrázok
Obrázok užívateľa
astley

Re: Park nad sladovňou

Poslaťod astley v Ned Apr 13, 2008 1:06 pm

Obrázok
Obrázok užívateľa
astley

Poslaťod Steri v Ned Apr 13, 2008 8:18 pm

pekny projekt. este najst sposob ako odtial vyhnat tych ciganov co byvaju od galerky smerom na centrum a bude to ok :D
Steri

Poslaťod delorme v Str Apr 16, 2008 9:58 pm

Konkretne tento projekt je podla mna uplnym omylom, ktory absolutne potlaca myslienku parku. V sutazi o architektonicky navrh parku nad sladovnou boli aj ine navrhy, ktore podla mojho nazoru boli viac "naturalne" a mali viac prirodny charakter ako tento. V zahranici sa pod pojmom park rozumie oddychova zona plna zelene, bez nejakeho sadistickeho uplatnovania betonovej kamennej kultury, s bezcielnou spletou cesticiek po ktorych aj tak nikdy nikto nebude chodit a postupne zarastu travou. Park by mal podla mojho nazoru vyzerat skor ako "zelena alej" urcena na oddych, spolocenske udalosti (koncerty, hry, atd.) alebo ine rekreacno-sportove aktivity. Za vrchol povazujem pouzitie betonovych odliatkov do parku ako ideoveho zakladu, ako je zrejme z obrazkov, co ma az vytaca. Dufam, ze si ludia okolo tohto projektu uvedomia tento omyl a venuju mestu Kosice jeden plnohodnotny park a nie prekazkovu drahu.
delorme

Poslaťod astley v Štv Apr 17, 2008 11:26 am

Ano boli aj ine navrhy.Tento je vitazny.Ale ako hovoris trebalo by to trocha este prepracovat ;)
Obrázok užívateľa
astley

Poslaťod delorme v Štv Apr 17, 2008 12:40 pm

Radsej travnate plochy, nez betonove bludisko 8-)
delorme

Poslaťod Fragile v Štv Apr 17, 2008 4:15 pm

ono je pravda ze je tam vela tych chodnikov betonovych, zbytocne... ale idea parku v ktorom aktivne zijes oddychujs apouzivas park je perfektna, nehovorim ze tento projekt to zvlada najlepsie, urcite najlepsie navrhy su kobanove a este ten malinovskeho, ta drevena veza je dobra, ale nie to som chcel, ze ta myslienka vyuzitia parku, predsa park nieje les, a musi mat funkcne zony, na jednej strane travnate luky kde mozes len tak lezat, piknikovat atd atd, potom nejake aleje kde sa prechadzas, vyssie stromy atd, a potom funkcie ktore prijmu ludi chodit do tohto parku ako na miesto nielen pasivneho oddychu kde sa ti budu ludia prechadzat v nedelnych satach, ale kde si rano vyjdu ludia na bicykel predtym nez pojdu do prace, kde si pojdu zabehat, korculovat sa, skejtovat, ktovie co este, nejake loptove hry, no a dolezite su miesta na kulturu pretoze kultura realizovana v takom prostredi ma pre mna velmi lakavu prichut, preto tam treba nielen stromy a travu ale ine plochy, ktore maju vela funkcii ale urcite to treba robit citlivejsie ako to robi tento navrh, este by som spomenul ze ak by sa realizoval projekt v maximalnej velkosti, teda od moldavskej cez sladovnu az k nemocnici a potom k triede snp od sladovne, tak naozaj treba ratat s chodnikmi pre pesich ,ale ostatne musia byt oddelene, cyklisti korculiari pesi imobilni to ty bol chaos
Fragile

Poslaťod delorme v Štv Apr 17, 2008 8:27 pm

Jasne, suhlasim so vsetkym co pises ;) Kobanov navrh nebol tusim hodnoteny, ale bolo to velmi zaujimave ozivenie a ponatie pojmu parku. Samozrejme, ze park musi splnat mnozstvo funkcii pre obcanov, park by urcite nemal sluzit ako miesto, kde sa clovek pride prejst vo vecernych satach :) Napriklad park na Anicke sa uz zacina pozitivne zobudzat, len tomu stale nieco chyba..mesto tento park podla mojho nazoru malo zapaja do kulturnych akivit, resp. skoro vobec, prave tieto veci by tento park este viac ozivili. Hlavne v parku nad sladovnou by to vsak chybat nemalo, pretoze sa nachadza v centre mesta a svojou polohou by plynulo spojil Terasu so starym mestom zelenou. Spolu s revitalizaciou historickych ulic pri pivovare je toto miesto doslova predurcene na oddych (tym myslim samozrejme aj sport) a kulturne aktivity. Chodniky pre pesich a cyklistov by uz mali byt v dnesnej dobe uplnou samozrejmostou ;)
delorme

Poslaťod Fragile v Štv Apr 17, 2008 8:32 pm

delorme Napísal:Hlavne v parku nad sladovnou by to vsak chybat nemalo, pretoze sa nachadza v centre mesta a svojou polohou by plynulo spojil Terasu so starym mestom zelenou. Spolu s revitalizaciou historickych ulic pri pivovare je toto miesto doslova predurcene na oddych (tym myslim samozrejme aj sport) a kulturne aktivity.

presne tak, toto miesto vytvara take moznosti na oddelenie stareho a noveho mesta, celomestskeho charakteru a preto nam ostava dufat ze nie ten slabsi projekt bude tuto myslienku reprezentovat
Fragile

Poslaťod Steri v Sob Apr 19, 2008 1:44 pm

ina moznost ako urobit tam oddychovu zonu nieje. ale podla tych vizualizacii by som tam nenohol najst oddych. ved miesto urcene na oddych ma mat nejaku dispoziciu, nejake charakteristiky a nie len kopu zamkovej dlazby- cele mi to pride tak, ze niekto sa xce na tom strasne nabalit a vysledok ziadny.. ten kto robil takyto navrh (ta zamkova dlazba tam je dost dominantna) urcite nemoze mat cit pre architekturu.. zase sa to obracia tym smerom jak vzdy na slovensku- mame niekde dobre situovane uzemie, pride investor zo svojim navrhom, ktory je cisto len o zisku, zrealizuje sa to len aby bolo.. ked sa to bude realizovat podla tohto navrhu, tak uz teraz viem ako to cele dopadne. jedna velka ryza pre toho kto vyhra akoze sutaz na vyber zhotovitela..
Steri

Ďalší

Späť na Ostatné

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia