Lokalita Krásna - "Na Hore"

BD Terasa, Lomená, Girbes ...

Moderátor: Yco

Lokalita Krásna - "Na Hore"

Poslaťod Yco v Ned Jún 05, 2011 8:05 am

Ahojte,

zakladám novú tému ohľadom rezidenčného komplexu "Krásna - Na Hore".

http://www.maps-for-free.com/?val=48.676,21.315,16

Tento komplex je už momentálne tvorený tromi lokalitami:

"Na Hore I",
Obrázok
"Na Hore II" a
Obrázok
"Na Hore III".
Obrázok

V našej blízkosti je aj lokalita "Pri cintoríne".
Bol by som rád, ak by sa diskutujúci z Modrej Strechy preskupili na toto "modernejšie" fórum a pokračovali v diskusiách o všetkom, čo sa našej lokality týka. Samozrejme, teším sa aj na "domácich" diskutujúcich.

Momentálne riešime:

a) Odvod dažďovej vody z pozemkov a z ciest,
b) Oprava cesty z Krásnej do Košickej Polianky a z Košickej Polianky do Sadov nad Torysou.

Ak sa toto vlákno ujme, posuniem sem aj podrobnosti.

Želám všetkým príjemný deň.
Obrázok užívateľa
Yco

Re: Lokalita Krásna - "Na Hore"

Poslaťod Yco v Ned Jún 05, 2011 9:12 am

Na stránkach kosice-foto.webnode.sk sú celkom fajn fotky aj z našej lokality. ;)
Obrázok užívateľa
Yco

Poslaťod Yco v Ned Jún 05, 2011 9:23 am

Inak, čo Vy na to? Super orientačný bod, že?
Naposledy upravil Yco dňa Ned Jún 05, 2011 9:51 am, celkovo upravené 1
Obrázok užívateľa
Yco

Poslaťod Yco v Ned Jún 05, 2011 9:47 am

Toto je jemne "off topic", ale pri hľadaní informácií o našej lokalite som v predchádzajúcom príspevku odkázal na skyscrapercity.com, kde nájdete naozaj veľké množstvo informácií ohľadom Košíc. Aby ste sa na úvod nejako zorientovali, je dobré pozrieť si Zoznam vlákien.
Obrázok užívateľa
Yco

Poslaťod Yco v Štv Jún 09, 2011 7:20 am

Ahojte,

v prvom príspevku som vložil pre predstavu o našej lokalite fotky od developera. Teraz pridávam pár svojich.

P1020915_1.JPG
P1020915_1.JPG (116.09 KB) Zobrazené 5279 krát

P1020918_1.JPG
P1020918_1.JPG (83.05 KB) Zobrazené 5264 krát

P1020921_1.JPG
P1020921_1.JPG (107.59 KB) Zobrazené 5221 krát

Sú z dnešného rána. Počasie sa veľmi nevydarilo, nevadí...
Obrázok užívateľa
Yco

Poslaťod Yco v Štv Jún 09, 2011 7:22 am

P1020923_1.JPG
P1020923_1.JPG (93.25 KB) Zobrazené 5191 krát

P1020924_1.JPG
P1020924_1.JPG (101.17 KB) Zobrazené 5151 krát

P1020925_1.JPG
P1020925_1.JPG (92.01 KB) Zobrazené 5128 krát
Obrázok užívateľa
Yco

Poslaťod admin v Štv Jún 09, 2011 10:12 am

pekne obrazky ;)
Obrázok užívateľa
admin
Site Admin

Poslaťod Yco v Štv Jún 09, 2011 10:18 am

Vďaka.

Inak, možno by si táto lokalita tiež zaslúžila článok na blogu... Čo povieš?
Obrázok užívateľa
Yco

Poslaťod Yco v Štv Jún 09, 2011 5:17 pm

Ahojte,

dnes sme boli na stretnutí s pánom Saxom, starostom Krásnej, ohľadom našej žiadosti o opravu cesty z Krásnej do Polianky.
Vysvetlil nám, že pod jeho správou je cesta v samotnej mestskej časti po značku Košíc. Od značky po mostík (zhruba v polovici cesty do Polianky) je vlastníkom Magistrát mesta Košice a ďalej Košický Samosprávny Kraj.

V Pondelok nás bude informovať o jednaniach s magistrátom. Cestu v samotnej Krásnej už nechal vyspraviť. (Kvalitu posúďte sami.) Faktom je, že sa po nej jazdí lepšie.

Preberali sme aj zastávku MHD pri lokalite Na Hore. Tam je potrebné vysporiadať pozemok s Teplárňami a až potom sa začne jednať s DPMK. Takže to tak skoro nebude.

Čo sa týka zvedenia dažďovej vody z lokality Na Hore, komunikovali sme konkrétne Na Hore II, starosta nám ukázal zápis z jednania so všetkými zúčastnenými od jeho osoby, cez LF DEVELOPMENT, až po magistrát. Záverom je, že podľa tohto zápisu sme všetci (noví) povinní vybudovať si akumulačné nádrže na pozemku podľa veľkosti strechy a keď nebudú stačiť, zvyšok môžeme vypúšťať na komunikáciu. Podľa môjho osobného názoru však geologická správa hovorí o nutnosti vybudovať rigoly (kanál, žliabok na odvádzanie vody) po celej ceste. A pán starosta iba spomenul, že podľa už spomenutej správy sa tak môže stať, ak sa ukáže, že riešenie developera - vyspádovanie cesty, je nedostatočné. Neviem presne, ako sa to "ukáže", keď včera sa podľa mňa už "ukázalo" pri prietrži mračien. Po ceste išiel dolu potok v polovičnej výške mojich chodidiel. V každom prípade, súčasné riešenie cesty nie je konečné, nechajme sa prekvapiť.

Jedinou dobrou správou zatiaľ je, že nám starosta prisľúbil vyspraviť cestičku (pre peších - autá tadiaľ z pochopiteľných dôvodov neprejdú) medzi lokalitou Na Hore a cintorínom a to vysypaním asfaltovej drte.

Keď budem mať nové informácie, budem Vás informovať.

Vedzte ale, že viac hlasov má väčšiu silu. Dnes sme boli za starostom vlastne len zástupcovia troch rodín. A aj podpisov na žiadosti o opravu cesty Krásna - Polianka nebolo až tak veľa, ako som dúfal. Skúste vyjadriť svoj názor na tomto fóre. Starosta o ňom bol informovaný.
:idea: Ak chcete byť informovaní aj Vy, zaregistrujte sa na toto fórum a nechajte si posielať notifikácie na novinky v tomto vlákne. :idea:
Obrázok užívateľa
Yco

Poslaťod bakko v Sob Jún 11, 2011 7:06 pm

Ahoj Yco,

oceňujem, že si zriadil nové lepšie fórum o našej lokalite a verím že sa to tu rozbehne :)
Sám som veľmi zvedavý ako bude fungovať odvod dažďovej vody pomocou vyspádovanej cesty, pri takých búrkach ako sú v poslednej dobe sa obávam, že po daždi bude cesta jeden veľký bazén. Už to, že developer najprv tvrdil, že si máme odvod ďažďovej vody zo striech riešiť vsakovačkou a potom odporúčanie zmenil na akumulačné nádrže podľa mňa znamená, že celá táto problematika bola pripravená zle od začiatku. Veď sa predsa za tri roky nezmenilo podložie pod lokalitou Na hore...
Tiež som zvedavý, kedy bude zastávka ktorá mala byť už 1.4. (asi prvý apríl od developera) a detské ihrisko (malo byť koncom mája). Mám pocit, že termíny sa tu strieľajú len tak z brucha, dúfam že aspoň sľubované dokončenie cesty a chodníkov bude v termíne.
A som rád, že sa našiel niekto kto aktívne rieši problémy nás všetkých klobúk dolu ;)
bakko

Ďalší

Späť na Rezidenčné

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia